Verslag van drie vijwilligsters.

Wij zijn de 3 Nederlandse vrouwen die Esther bezocht hebben van 12 -17 maart 2017 bij de Baobab Kids.

Het was voor ons een ongelooflijke ervaring. Wij  mochten deelnemen en een kijkje nemen in het leven van Esther en Richard.Dit zijn twee hardwerkende mensen die veel betekenen voor de gemeenschap van Machinjiri.Dit doen zij met veel liefde en overtuiging.De armste kinderen uit deze buurt bezoeken de daycare, zodat zij  minimaal 2 maaltijden per dag krijgen en hopelijk een goede basis voor de rest van hun leven. Zij leren Engels, cijfers, kleuren en lichaamshygiëne.Dit is een schril contrast met waar zij vandaan komen, wat wij met eigen ogen gezien hebben.Sommige kindjes lopen ongeveer 45 min. Op blote voetjes of plastic schoentjes de berg af door de maisvelden, wat niet altijd veilig is, om op de daycare te komen.Zij zijn gemiddeld 3 1/2 jaar oud.De school vormt een veilige basis. Het is er schoon en een veilige speelplek.De juffies zijn bevlogen en liefdevol.Op de daycare hebben ze even geen zorgen aan hun hoofd.

 1x per maand is er een medische clinic met engelse verpleegkundige en een arts.Wij hebben ook  meegedraaid met deze clinic, deze wordt druk  bezocht en het is dankbaar werk om te doen.

 Esther heeft ook de zorg op zich genomen over 3 gehandicapten jongens. Zij verblijven daar, zodat ook zij 2 maaltijden per dag hebben en aandacht. 

 Op het moment dat wij er waren is de bouw voor een revalidatiecentrum gestart.Dit verloopt niet altijd soepel en levert haar de nodige frustraties op, wat begrijpelijk is. Onverschrokken gaan zij door !

Esther wil het liefst gaan werken met stagiaires fysiotherapeuten. Wij hopen ons steentje hieraan te kunnen  bijdragen om dit te realiseren.Een middag had Esther een workshop kettingen/ armbandjes maken geregeld voor de vrouwen uit het dorp, om een ontspannen middag te bezorgen. De vrouwen hadden er duidelijk veel plezier in. Wij hebben twee bevlogen mensen gezien die alles aan de kant zetten om deze kansarme kinderen een menswaardig bestaan te geven.Zoals u zult begrijpen is iedere euro welkom !

Zikomo kwambiri

Corrie-Jose en Paula.